Kylläpä aika kuluu!

Noniin, piiitkästä aikaa tekstiä tännekin. Eihän tämä blogi kovin vahvasti ole alkanut, ensimmäisestä postauksestakin kuukausitolkulla aikaa. Noh, vedotaan siihen ettei tässä oikein ole mitään mielenkiintoista tapahtunut millään rintamalla. Tai no, rintamista puheenollen hyökkäsihän tuo Venäjä Ukrainaan mutta tuo taas ei liity mitenkään tähän blogiin.

Jotain mielenkiintoista on sentään nyt meneillään PC-raudan osalta. Eilen 29.3. nVidia viimein julkisti jo tammikuulle lupailemansa RTX3090Ti:n, tai Tien kuten tuo tammikuussa yhtiön edustajan suussa taipui. Kortin hinta on tavalliseen 3090:aan verrattuna varsin maltillinen, halvimmillaan kortteja näkyy olevan myynnissä n. 2200€ hintaan. Näkemieni testien perusteella kyseessä ei ole kuitenkaan mikään kovin mullistava uutuus. Nopeutta on noin 10% enemmän kuin perusmallissa ja samalla tehontarve on kasvanut jopa 18% suositellun virtalähteen ollessa 1000W. Editointikäyttöön nuo molemmat 3090:t toki puolustavat paikkaansa 24Gb muistinsa turvin.

Käytetäänpä blogia häikäilemättä hyödyksi myös crypto-valuutoista puhumiseen. Noissa on nähtävissä taas pitkän alavireen jälkeen kohtuullisen vahvaa nousua. Louhiminenkin taitaa taas jälleen nostaa päätään ja nähtäväksi jääkin kuinka tuo vaikuttaa näytönohjainmarkkinoihin jotka jo hetken aikaa ovat näyttäneet normalisoitumisen merkkejä. Jos louhiminen kiinnostaa, suosittelen lämpimästi Cudo Miner -softaa joka on kohtuullisen helppokäyttöinen ja osaa louhia useampaa eri cryptoa tuottavuuden mukaan. Lompakoksi suosittelen Crypto.com:ia.

Vaan eipä tässä tällä kertaa muuta. Lupaan koittaa parantaa tapani ja kirjoittaa tänne vähintään kerran viikossa.

Kiitos ja anteeks,
Qassu

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nyt oikeasti!

Uutta PC-maailmassa